Pogoji poslovanja

Ti pogoji poslovanja, objavljeni na spletni strani Bottegaverde.si pod rubriko »bottega verde« (v nadaljevanju: »pogoji poslovanja«) določajo pogoje nakupa izdelkov preko spletne strani bottegaverde.si ki je dostopna na povezavi http://www.bottegaverde.si (v nadaljevanju: »spletna stran«) in jo upravlja družba Uniks d.o.o., Ulica Ivana Suliča 10c, 5290 Šempeter pri Gorici (v nadaljevanju: »ponudnik«). Poleg teh pogojev poslovanja lahko za določene odseke, podstrani ali določene uporabnike veljajo posebni pogoji poslovanja ali pogodbena določila.
»Kupec« ali »uporabnik« v teh pogojih poslovanja predstavlja vsako osebo, ki se odloči za nakup izdelkov prek spletne strani Bottega Verde oziroma na drug način izrazi zanimanje za nakup izdelkov ponudnika.
Vsebine na spletni strani so za informativno in izobraževalno rabo ter niso mišljene kot nadomestek za zdravniško posvetovanje. O uporabnosti naših nasvetov in predlogov svetujemo, da se kupec glede na svoje zdravstveno stanje posvetuje s svojim osebnim zdravnikom.
Pred nakupom preko spletne strani, je pomembna seznanitev z naslednjimi rubrikami:

 • splošni pogoji,
 • dostava in plačilo
 • politika piškotkov ter
 • politika zasebnosti, ki se nanaša na varstvo zasebnosti in osebnih podatkov kupca.

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave in njihove sestavne dele ter potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti. Kupec ali uporabnik jamči z nakupom, da je starejši od 18 let.
Bistvene lastnosti izdelkov, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. V primeru morebitne spremembe roka dobave bodo kupca o spremembi ustrezno in pravočasno obvestili preko elektronske pošte.
Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici še preden je naročilo zaključeno. Prav tako bo kupec o vseh podatkih o oddanem spletnem naročilu obveščen na elektronski naslov, ki ga je navedel v nakupovalni košarici pri vnosu svojih podatkov. Če le-tega ne prejme, obstaja možnost, da je kupec navedel napačen elektronski naslov. V takšnem primeru kupca naprošamo, da nas kontaktira:

 • preko elektronskega naslova: narocila@uniks.si (jezik komunikacije naj bo slovenščina ali angleščina; uporabniki naj pošljejo elektronsko sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave) ali
 • preko telefonske številke 051 676 860.
1. Informacije o ponudniku

Ponudnik in njegov naslov: Uniks d.o.o., Ulica Ivana Suliča 10c, 5290 Šempeter pri Gorici
Matična številka: 6378382000
Identifikacijska številka za DDV:SI 24939382
Vpisan v: Sodni register Okrožnega sodišča v Novi Gorici, dne 16.5.2013.

2. Dokončna potrditev naročila

Naročilo je dokončno potrjeno in zaključeno, ko kupec po oddaji spletnega naročila dobi potrditev po elektronski pošti.

3. Možnost spremembe naročila

Vse želene spremembe v zvezi z že oddanim, a ne dokončno potrjenim naročilom, lahko kupec sporoči po telefonu ali pošlje elektronsko sporočilo kot odgovor na elektronsko sporočilo »Podatki o vašem naročilu«, ki ste ga prejme ob oddaji naročila.

4. Podatki o dostavi in stroški dostave

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku od 1 do 3 delovnih dni, šteto od dneva plačanega naročila. Izdelki, ki niso na zalogi, bodo dostavljeni v roku od 10 do 15 delovnih dni, šteto od dneva plačanega naročila. Izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato vas prosimo za razumevanje.
Če naročenih izdelkov ne bo mogoče dostaviti v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili, pri čimer bodo uporabljeni kontaktni podatki, ki ste nam jih zaupali ob izvedbi naročila.

Stroški poštnine so odvisni od vrednosti nakupa in sicer:
– do vrednosti 30€ je cena poštnine 4,99€;
– od 30,01€ do 50€ je cena poštnine 2,49€;
– nad 50,01€ je poštnina brezplačna.

5. Plačilni pogoji

Plačilo za katerokoli naročen izdelek lahko kupec opravi samo ob naročilu in sicer po predračunu in s kreditno kartico Visa/Mastercard.

 • 5.1. Plačilo po povzetju
  Naročene izdelke kupec ne more plačati ob dnevu prevzetja izdelkov na domu oz. po povzetju na svoji lokalni pošti.
 • 5.2. Pravne osebe – plačilo po predračunu
  V primeru naročila izdelkov s strani pravnih oseb se plačilo izvede po izdanem predračunu in izdelke dostavimo pravnim osebam v dogovorjenem roku po prejetem plačilu.
6. Postopek nakupa

1. korak – Vaša košarica
Na spletni strani www.bottegaverde.si se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se kupcu (po kliku na ikono) prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico.
Če želi kupec odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice lahko to stori s klikom na znak »X«, ki se nahaja skrajno desno v vrstici pri izdelku. Če želi dodati še kakšen izdelek v košarico, to stori s klikom na katerokoli kategorijo v spletni trgovini.

Pod izbranimi izdelki je naveden strošek dostave ter celoten strošek nakupa.

V kolikor ima kupec promocijsko geslo/kodo za popust le-to vnese v okenček, kjer je navedeno »koda kupona« in jo potrdi s klikom na povezavo »Unovči kupon«. Pri enem nakupu lahko kupec koristi le eno ugodnost, kot so darilo, kupon/kodo za popust. Darila in promocijske kode za dodatni popust se med seboj izključujejo in kupec lahko pri enem nakupu dobi le eno ugodnost, razen v primerih ko je v marketinški akciji posebej poudarjeno, da se ugodnosti seštevajo. Uporaba posebne promocijske kode/gesla (poslanega stranki po elektronski pošti ali preko oglaševalskih kanalov) velja izključno pri nakupu na spletu in z uporabo le-tega prevzem v trgovini ni mogoč. Izdelki v kategoriji “Outlet” so znižani 70% in nanje ni mogoče uveljavljati dodatnih popustov s kodami za popust.  Nato s klikom na gumb »Nadaljuj na blagajno« potrdi izbiro izdelkov v nakupovalni košarici in nadaljuje z naslednjim korakom potrebnim za oddajo naročila.

2. korak – Blagajna
Na blagajni  kupec v enem koraku definira vse podrobnosti naročila in sicer:

2. 1. v polje “koda kupona” lahko vnese morebitno promocijsko kodo, v kolikor tega ni storil že v košarici
2. 2. kupec mora posredovati zahtevane kontaktne podatke (ime, priimek, država, naslov, tel. številko, elektronski naslov), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Vpisati mora vsaj eno veljavno telefonsko številko.
2. 3. kupec lahko izbere možnost dostave na drug naslov. To naredi tako, da označi s kljukico polje “dostavi na drug naslov?”, kjer se mu odpre možnost vnosa za dostavo na naslov, drugačen od naslova plačnika. Kupec ima možnost, da v polje »opombe naročila« vnese dodatne opombe, ki naj se upoštevajo ob naročilu.
2. 4. kupec v polju pod povzetkom naročila izbere način dostave. Izbira lahko med možnostjo dostave na dom ali osebni prevzem. Dostavo na dom vršimo preko ponudnika Pošta Slovenije, osebni prevzem pa je mogoč po predhodnem dogovoru o času prevzema na naslovu: UNIKS D.O.O. VOJKOVA CESTA 58, 1000 LJUBLJANA.
2. 5. kupec izbere način plačila. Na izbiro ima plačilo po predračunu ali plačilo s kreditno kartico. Pri izbiri plačila po predračunu stranka v potrditvenem e-sporočilu naročila prejme UPN nalog, na katerem se nahajajo vsi podatki za nakazilo. Plačilo s kreditnimi karticami pa poteka preko ponudnika Stripe.

Po potrditvi prebranih pogojev poslovanja in s klikom na gumb »Kupite sedaj« se vaše naročilo zaključi.

Če je bilo sporočilo o oddaji naročila uspešno posredovano, se bo kupcu na spletni strani izpisal tekst ”Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.”. Poleg tega bo kupcu na elektronski naslov, ki ga je vnesel na blagajni, poslano elektronsko sporočilo s podrobnostmi oddanega naročila.

Odprema izdelkov
V dogovorjenem roku pripravimo izdelke za odpremo ter ga odpošljemo na kupčev naslov. V primeru, da se rok dostave nepričakovano podaljša za več, kot je navedeno v točki 4. pogojev poslovanja, bomo kupca obvestili preko telefona, elektronske pošte ali navadne pošte.

Uporaba promocijskih kod za dodatni popust
Pri enem nakupu lahko kupec koristi le en kupon/kodo. Promocijske kode za dodatni popust se med seboj izključujejo in kupec lahko pri enem nakupu uporabi le eno kodo, razen v primerih ko je v marketinški akciji posebej poudarjeno, da se kode seštevajo. Uporaba posebne promocijske kode/kupona (poslanega stranki po elektronski pošti ali preko oglaševalskih kanalov) velja izključno pri nakupu na spletu in z uporabo le-tega prevzem v trgovini ni mogoč.

7. Nakupna pogodba

Nakupna pogodba je sklenjena, ko kupec ob dostavi izdelkov s podpisom potrdi sprejem izdelkov.
Nakupna pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Ti pogoji poslovanja so sestavni del nakupne pogodbe.
Ponudnik bo skladno z interno politiko podjetja shranil kopijo računov ter druge spremne dokumentacije, ki je hranjena zaradi potreb skladnosti z davčno in/ali drugo relevantno zakonodajo ter zaradi potreb izvedb morebitnih inšpekcijskih, revizijskih in/ali drugih podobnih pregledov ter kupcu posledično ni na voljo. Odgovornost za hrambo računa in druge spremne dokumentacije, ki jo kupec pridobi ob nakupu je v domeni slednjega, ponudnik pa iz tega naslova ne prevzema nobene dodatne odgovornosti.

8. Identifikacija strank ob prevzemu izdelkov

Mi oziroma naša pooblaščena dostavna služba si pridržuje na primeren način preveriti istovetnost prevzemnika naročenih izdelkov (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da lahko izročimo izdelke pravemu naročniku.

9. 15-dnevni odstop od nakupa

Vsak kupec ima pravico, da nam skladno z vsakokrat veljavno zakonodajo, trenutno določili 43., 43.a, 43.b, 43.c, 43. č, 43.d, 43.e, 43.f, 43.g členi veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 114/06, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14 in 19/15) (v nadaljevanju: »ZVPot-1«) v 15 dneh od prevzema izdelkov sporoči, da odstopa od nakupa, v sporočilu pa navede potrebne podatke o nakupu – npr. ime in priimek, št. računa, itd., na podlagi katerih lahko podjetje obravnava njegovo zahtevo. V tem primeru lahko vrne izdelek, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Pri vračilu izdelkov potrošnik skladno z določbami omenjenega zakona (7. odstavek 43.d člena ZVPot) ne trpi nobenih dodatnih stroškov razen stroška neposrednega vračila blaga. Slednji je v konkretnem primeru odvisen od vrste blaga, pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Izdelek oziroma izdelke je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Potrošnik v primeru tovrstnega odstopa od nakupa odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja.
Potrošnik o odstopu od nakupa in vrnitvi nakupljenih izdelkov ponudnika obvesti s klicem na telefonsko številko 051 676 860 ali pisno na elektronski naslov: info@uniks.si oziroma prek izpolnitve obraza za vračilo, ki ga najdete tu. V primeru odstopa prek obrazca mora obrazec posredovati na naslednji naslov: Uniks d.o.o., Ulica Ivana Suliča 10c, 5290 Šemepter pri Gorici.
Pred odločitvijo, da bo kupec odstopil od nakupa, sme kupec opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Izdelka kupec ne sme še naprej uporabljati do odstopa od nakupa. Šteje se, da sta sporočilo o odstopu oz. izdelek poslana pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.
Možnost vračila izdelkov oziroma odstopa od nakupa ne velja v primerih, kot jih določa ZvPot-1 (5. odstavek 43. č člena), in sicer za pogodbe o nakupu sklenjene na daljavo:

 • o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od nakupa;
 • o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 • o opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od nakupa, ko jo podjetje v celoti izpolni;
 • o dobavi zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
 • o dobavi časopisov, periodičnega tiska ali revij razen pri naročniških pogodbah za dobavo takih publikacij;
 • o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;
 • o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
 • o dobavi alkoholnih pijač, katerih cena je dogovorjena ob sklenitvi prodajne pogodbe in ki se lahko dostavijo po 30 dneh, njihova dejanska vrednost pa je odvisna od nihanj na trgu, na katera podjetje nima vpliva;
 • sklenjenih na javnih dražbah;
 • pri katerih je potrošnik izrecno zahteval obisk podjetja na domu zaradi izvedbe nujnega popravila ali vzdrževanja. Če podjetje pri takem obisku opravi še dodatne storitve, ki jih potrošnik ni izrecno zahteval, ali dostavi blago, ki ne predstavlja nadomestnih delov, nujno potrebnih za vzdrževanje ali popravilo, ima potrošnik za navedene dodatne storitve in blago pravico do odstopa od nakupa;
 • o nastanitvi, ki ni namenjena stalnemu bivanju, prevozu blaga, najemu vozil, pripravi in dostavi hrane, ali storitvah za prosti čas, pri katerih se podjetje zaveže, da bo izpolnilo svojo obveznost ob točno določenem datumu ali v točno določenem roku;
 • o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od nakupa.
  Kupnina bo povrnjena najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu oziroma po prejemu vrnjenega izdelka (kupnina bo vrnjena z enakim plačilnim sredstvom kot ste ga uporabili, razen primeru, če izrecno zahtevate vračilo kupnine preko drugega plačilnega sredstva in če zaradi tega ne nosite nobenih stroškov – slednje nam lahko sporočite preko telefonske številke 051 676 860 ali pisno na elektronski naslov info@uniks.si).
  Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 051 676 860.
10. Obdelava osebnih podatkov

Osebni podatki se obdelujejo skladno s politiko zasebnosti politiko zasebnosti.

11. Reklamacije

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži. Če je embalaža poškodovana, mora kupec svojo zahtevo sporočiti podjetju Uniks d.o.o. v 8 dneh po prevzemu blaga.

V kolikor želi kupec kupljen izdelek reklamirati ali ga zanimajo pogoji reklamiranja izdelka, nas lahko kontaktira na naslednji način:

Pritožbe v zvezi s ponudbo in nakupi na spletni strani rešujemo v delovnem času od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00, na telefonski številki 051 676 860.

11.1. Stvarne napake

V skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov je napaka stvarna v primeru:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

Primernost izdelkov se presoja glede na običajne izdelke enake vrste in ob upoštevanju izjav o značilnosti blaga s strani dobavitelja ali Uniks d.o.o..

11.2. Uveljavljanje stvarnih napak
Stvarno napako lahko uveljavljate z natančnim opisom napake, omogočenim pregledom izdelka in obvestilom na elektronski naslov info@uniks.si ali osebno v katerikoli maloprodajni enoti podjetja, kjer bomo izdelek pregledali in vam izdali potrdilo o vročitvi izdelka. Za stvarne napake na izdelkih, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti od izročitve, ne odgovarjamo.
Po ustreznem obvestilu in omogočenem pregledu izdelka bomo bodisi:

 • odpravili napako na izdelku
 • povrnili del plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • izdelek z napako zamenjali z novim brezhibnim izdelkom
 • povrnili celotni plačani znesek

V kolikor obstoj napake na izdelku ni sporen, vam bomo najkasneje v roku 8 dni pisno odgovorili.

12. Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Nismo odgovorni za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima kupec zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ne zagotavljamo točnosti, popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzemamo odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.
V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela in nas v razmerju z vami iz tega naslova ne bremeni kakršno koli poplačilo morebitne škode. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki.
Ne odgovarjamo za škodo, ki utegne nastati na vaši strojni opremi, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.
Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo). Ne odgovarjamo za škodo, ki bi kupcu utegnila nastati zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

13. Uporaba prava in pristojnost

Pravna razmerja med kupci, kot uporabniki spletne strani, in ponudnikom, kot upravljavcem spletne strani, se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Podjetje Uniks d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in zagotavlja učinkovito obravnavo pritožb na vseh prodajnih mestih. V primeru težav nas pokličite na telefonsko številko 051 676 860 ali pošljite elektronsko sporočilo na info@uniks.si ali nam pišite na naslov Uniks d.o.o., Ulica Ivana Suliča 10c, 5290 Šempeter pri Gorici. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Morebitni spori se bodo reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

14. Končne določbe

Neveljavnost katere koli določbe teh pogojev poslovanja, ne glede na razlog neveljavnosti, ne povzroči neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, medtem ko ti splošni pogoji še naprej ostanejo v veljavi, brez neveljavne določbe.
V primeru, da so določbe teh pogojev poslovanja v nasprotju z določili posamične pogodbe med kupci in ponudnikom oz. dogovorjenih posebnih pogojev, veljajo določila posamične pogodbe oz. dogovorjenih posebnih pogojev.
Ti pogoji poslovanja pričnejo veljati dne 1.1.2020.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]