O NAS

Bottega Verde izhaja iz Italije, natančneje iz majhnega Toskanskega mesteca Pienza, med Firenzami in Sieno, znano po svojem naravnem bogastvu, umetnosti in kulturi. Narava kot vir navdiha je bila vedno v naši DNK. V razvoju od majhne zeliščarske trgovine do danes je Bottega Verde lahko ohranila vero v naravnost, ki jo je vedno odlikovala v inovacijskem procesu, katerega cilj je zagotoviti vedno bolj učinkovito in varno kozmetiko. Formule so pravzaprav izhodišče prenove, ki poteka skozi deklarirano odpoved odvečni kemiji in nenehno iskanje naravnih sestavin.

Na 300 hektarjih, ki se razprostirajo okoli posestva Tenuta Massaini, sami vzgajamo grozdje, oljke in oves. Tem pa smo dodali nove pridelke vključno z botaničnimi rastlinami kot je suhocvetnica in ognjič. V naših izdelkih se že uporabljata dve avtohtoni rastlini: morski bor in navadna metla (Cytisus scoparius).

V našem laboratoriju za raziskave in razvoj se vsak dan trudimo, da na nove načine barve in vonje narave spreminjamo v naravne in inovativne formule. Temu pričajo tudi rezultati specializiranih dermatoloških inštitutov in strogi testi učinkovitosti.

Na 300 hektarjih, ki se razprostirajo okoli posestva Tenuta Massaini, sami vzgajamo grozdje, oljke in oves. Tem pa smo dodali nove pridelke vključno z botaničnimi rastlinami kot je suhocvetnica in ognjič. V naših izdelkih se že uporabljata dve avtohtoni rastlini: morski bor in navadna metla (Cytisus scoparius).

Izjava naravnosti

Brez odvečnih kemikalij

Naši dermokozmetični tretmaji so oblikovani brez nepotrebnih kemičnih sestavin in ne vsebujejo odstranjevalcev parafina, vazelina, formaldehida in parabena.

Naravne sestavine

Na našem toskanskem posestvu gojimo odličnost italijanskih učinkovin, s katerimi oblikujemo svoje izdelke, medtem ko po vsem svetu izbiramo najboljše naravne sestavine.

Lasten razvoj

V naših laboratorijih se naravna funkcionalna načela spremenijo v inovativne in učinkovite formule.

Biološka raznolikost

Zavezani smo k izbiri vsake sestavine v njenem naravnem okolju in verjamemo, da je to velika vrednota.

Bottega verde in okolje

-1,3

tone

papirja letno prihranimo, ker smo iz novih linij odstranili promocijske letake.

-3,4

tone

 kartona letno prihranimo, ker smo pričeli z uporabo lažjih in tanjših transportnih kartonov.

-50%

zmanjšanja

poraba plastike. Posodobili smo pokrovčke na naših embalažah in tako omogočili

-50%

zmanjšanje

porabe plastike in prihranili 25,26 ton CO2 na leto.

Bottega Verde v Sloveniji

Tudi Sloveniji smo želeli predstaviti in omogočiti dostop do kvalitetne in naravne kozmetike Bottega Verde. Leta 2013 smo odprli našo čisto prvo zeleno trgovinico v Hali A v trgovskem centru BTC. Navdušenje in zadovoljstvo nad naravnimi izdelki je rastlo iz dneva v dan, zato smo vse do danes razširili našo verigo trgovin v pet slovenskih mest,  najdete nas lahko na osmih lokacijah. Tradicionalno ostajamo redno prisotni na vsakoletnih božično-novoletnih sejmih, kjer radi zahajate po darila za vaše najdražje in jim podarite kvalitetne negovalne izdelke. V 8-ih letih smo zgradili bazo zadovoljnih uporabnikov in zvestih strank, ki nas radi spremljate, navdušeno čakate vse inovacije in novosti ter nas pri tem podpirate. Resnično smo Vam hvaležni za zvestobo, ki nam jo izkazujete, mi pa bomo še naprej pridno iskali načine, da boste vsakokrat znova iz naših trgovin odšli nasmejani.

Ekipa Bottega Verde v Sloveniji

In sedaj še en krasen pozdrav od družine »Bottegic«. Ja kar tako smo se poimenovale, pa če tudi imamo dva zelo postavna moška v ekipi. Kaj pa moreta, saj veste… 😊 Naša ekipa tako šteje trenutno že kar 19 mladih, energičnih, nadobudnih posameznikov, ki se s skupnimi močmi vsakodnevno trudi ustvarjati lepo, kar se da nasmejano in uspešno zgodbo našega podjetja. Pri svojem delu želimo uživat, zato z veseljem skrbimo za dobre in dolgoročne medsebojne odnose ter da je naše delo predvsem zanimivo in hkrati, če se le da, tudi zabavno. Smo zelo marljivi in vesti,  hkrati pa hitro stopimo skupaj tudi za kakšno »dobro foro«  😍…. saj veste, smeh je pol zdravja.

Skupaj z dobro voljo pa naše delo odlikuje predvsem strokovnost. Bottegice smo si med seboj zelo različne, a nas druži ljubezen do narave, živali in kozmetike. Pri vsem kar delamo, želimo biti najboljše.  Zato vsakodnevno vlagamo svoje moči v poglobljeno znanje, kako lahko na varen, naraven in učinkovit način svetujemo našim uporabnikom le najboljše. Izjemno smo ponosni, da zato, da naši možgančki pridno delajo poskrbijo predvsem tudi v ekipi Bottega Verde Italija. Iz njihovega laboratorija v Milanu tako letno prejmemo več kot 100 novih inovativnih izdelkov. S skupnimi močmi tako strmimo h konstantemu razvoju naše ponudbe in njeni odličnosti. Seveda naša ekipa za ohranjanje ravnotežja vključuje tudi 2 moška, ki poskrbita predvsem za red in mir, če ne bi ženske na kupu nenehno klicale po dežju… 😊

Nakupovalna košarica
Scroll to Top